Как да ремонтираме къща след пожар

Били ли сте жертва на пожар? Знаете ли, как да процедирате в случай на пожар? Ако ви се налага да ремонтирате дома си след пожар, то тази статия е именно за вас.

Пожарът е инцидент, който застрашава живота и здравето, а също така причинява загуба на част или дори на цялото имущество. Всеки човек, претърпял някакви загуби в резултат на това, иска да възстанови изгубеното жилищно пространство възможно най-скоро.

Как да ремонтирате къща след пожар стъпка по стъпка?

В следващите редове ще ви представим ръководство, стъпка по стъпка, как да ремонтирате дома си, след пожар:

Установяване на състоянието на сградата след пожара

Първата стъпка при обновяване на дом, след огъня е да се определи общото състояние на сградата. Преди да предприемете, каквото и да е действие, трябва да изчакате приключването не само на противопожарната операция, но и на дейностите, извършвани от полиция, оценител и застрахователен агент.

Необходимо е да се уверите, че щетите, причинени от пожар, не застрашават конструкцията и че сградата е безопасна и няма риск от срутване.

Цялостно почистване на къщата след пожар

Ако влизането в сградата, след пожара не е свързано с опасност, може да пристъпите към нейното цялостно почистване. Почистване след пожар в София трябва да се извърши възможно най-скоро, защото позволява да запазите някои оцелели неща. Важно е, обаче предварително да получите мнението на експерт от застрахователната компания, тъй като почистването може да доведе до неправилна оценка на щетите. Струва си да запомните още, че  почистването след пожар е нещо повече от премахване на следи, оставени по стени и други повърхности. Веществата, които представляват заплаха за хората, остават в унищожените от пламъците помещения дълго след приключване на гасенето. Следователно извършването на цялостно почистване на къщата, след открит огън е не само естетично, но и здравословно.

Отстраняване на щетите след изгарянето

Цялостното почистване на къщата трябва да започне с отстраняването на щетите от пожар. Това включва преди всичко разчистване и оползотворяване на развалините, както и защита на останалите конструктивни елементи от по-нататъшни щети.

Изнасяне на оборудването

Следващата стъпка е премахване на всички мебели, оборудване и други вещи, както повредени от пожар, така и тези в добро състояние. Унищожените елементи от оборудването трябва да се изхвърлят безопасно.

Време е да ремонтирате къща след опожаряване?

Специалистите на TovarniPrevozi.bg могат да се занимават не само с изхвърляне на отпадъци след пожари, но и с ремонтни работи, озониране и пр.

Не се колебайте да ги потърсите при нужда!

Scroll to Top