Практични решения за подреждане на гаража

Гаражът е идеалното място за безопасно паркиране на колата, но много от нас го използват и като място за съхранение на много други предмети.

Инструментите, необходими за различни дейности, детски ролки или велосипеди или различни полезни решения и устройства в домакинството могат да бъдат блестящо съхранени в организиран гараж.

Ето, какви съвети ви предлагаме, за да поддържате гаража на дома си подреден, независимо от предназначението, което му давате!

Разделете гаража на зони

Ако имате голям гараж, не би било лошо да започнете да го подреждате, като го разделите на зони. Например, може да създадете зона, предназначена за съхранение на кола, зона за съхранение и работна маса. Уверете се, че отделяте достатъчно място за всяко от тези три приложения, така че да имате достатъчно място, когато работите на масата, когато искате да ремонтирате колата си или да съхранявате стари мебели за кратко време.

Използвайте наличното пространство интелигентно

Най-лесният начин да се възползвате възможно най-ефективно от пространството, с което разполагате в гаража си е да изберете окачени рафтове. Те са достъпни като цена, бързо се сглобяват и са изключително полезни за съхранение на различни предмети в гаража. Друг вариант, също толкова вдъхновен е представен от металните шкафове, които може да прикрепите към стената. В тях може да съхранявате предмети, които изискват защита от влага или прах, както и неща, които не искате да се виждат или които използвате по-рядко.

Системите с макари също са незаменими за организиран гараж. Те ви позволяват да прикрепите например градински инструменти (и като цяло по-големи неща), като използвате пространството на стените.

Ако сте свикнали да променяте разположението на предметите в гаража, може да изберете метални шкафове на колела. Те са лесни за боравене и може да ги имате под ръка, когато се нуждаете от предметите, които се държат вътре.

Поддържайте чистота

Почистването на гаража е много важно, особено ако искате безупречна кола. Затова създайте рутина за поставяне на предмети на мястото им, след всяка употреба. Освен това от време на време премахвайте прах и мръсотия от нещата, които държите в това пространство.

Също така е добре да предвидите извозване на отпадъци от гараж и да се отървете от приборите, които вече не използвате или са повредени. Такава „ревизия“ на гаража трябва да се извършва редовно, за да се избегне претрупването на пространството.

Боядисването на гаража

Такова може да се прави, както отвътре, така и отвън. То е друга важна стъпка, ако искате да се насладите на чиста среда.

Погрижете се за малките предмети

В гаража често намираме винтове, гайки, пирони и други подобни дребни предмети. Те могат лесно да бъдат загубени и дори могат да създадат риск от нараняване, ако не се съхраняват правилно. За тях може да използвате специални кутии, шкафове с настройки или дори различни пластмасови, метални или стъклени съдове, които вече не са ви необходими в къщата (напр. буркани, кутии за кафе и др.).

Източник на информация: Evro.center

Scroll to Top