Пролетно-лятно почистване в дворове и градини – как да имаме идеално поддържан двор?

Както в началото на всеки сезон се грижим за къщата и за цялостната й хигиена, така трябва да се погрижим и за самото почистване на дворове и градини. Независимо, дали говорим за частни градини или такива, обслужващи офис сграда, за тях трябва да се грижим с еднаква отдаденост.

Пролетно-лятно почистване в дворове и градини – как да имаме идеално поддържан двор?

Независимо от размера си, дворът трябва да отразява личността на тези, които живеят или работят в това пространство. Как да стане това, научете в следващите редове:

Почистване на алеи и градински мебели

Пролетната работа в градината трябва да включва поддръжка на пътеки и градински мебели, плочки за вътрешен двор или веранди. Така естествената картина ще бъде ефектна и завършена.

Може да използвате уред за прахосмукачка на листата от алеите и терасата и да ги измиете с маркуча или можете да използвате машина за миене под налягане. Ако подът е зацапан, препоръчваме да използвате моп с препарат за твърди подове. Те съдържат вещества, които премахват и най-упоритите петна, варовикови и ръждиви отлагания и др.

Градинските мебели, предимно от дърво, ратан или желязо, трябва да бъдат почистени от прах. За дървени и ратанови мебели може да използвате препарат за дървени повърхности, заедно с микрофибърна кърпа.

Поддръжка

Тъй като градинските мебели ще бъдат възстановени в оригиналния си вид, трябва да се погрижим и за поддръжката на основата им. Прахта и мръсотията от тухлата се отстраняват с по-твърда четка, а за металната скара и повърхността за готвене може да се използва професионален обезмаслител, който ще върне блясъка на метала, премахвайки втвърдилата се с времето мазнина.

Съвети за пролетно почистване на дворове и градини

Изберете предварително луковиците, които искате да засадите. Може да изберете растения, които ще цъфтят в началото на лятото, за да се насладите на цветна градина;

Ако тя е красива и добре поддържана, помислете, как ще изглежда оградата, ако също не е добре поддържана. Ако ситуацията го налага, може да нанесете един слой грунд, лак или боя, за да изглежда като нов.

Когато приключите с градинарството, измийте всички инструменти, с които сте работили. Върху металните, след като ги измиете и подсушите, може да нанесете слой масло, за да предотвратите появата на ръжда. След това ги съхранявайте на сухо място, далеч от влага.

Създайте специална зона за компост. Може дори да използвате кофа за боклук или кутия, за да съберете всички органични отпадъци. Веднага след като се разградят, те могат да се използват като тор за вашите растения. Те ще извлекат всичките си хранителни вещества по естествен начин.

Пролетното почистване на дворове и на градината е приятно, релаксиращо занимание, в което могат да се включат всички членове на семейството. И така, с настъпването на по-топлия сезон е време да придадете нов облик на вашето външно пространство.

Източник: Извозва.сом

Scroll to Top