Премахване на плесен в банята

Черните гъбички в банята са опасен враг и изискват незабавно влизане във войната. Премахването на мухъл в банята е доста дълъг и труден процес, но не трябва да се забавя неговото начало. Не само атрактивният изглед на стаята, но и вашето благополучие е изложено на карта!

На първо място, е необходимо да се определят основните причини, поради които черната гъба се появи в банята. Най-честите причини за плесен могат да се дължат на лоша вентилация, висока влажност и липса на слънчева светлина.

В допълнение, ако повърхностите не се третират със специални антибактериални агенти от мана в банята, то рано или късно гъбичката ще се появи, дори при условие на добра вентилация. Това е неизбежно в мокрите помещения.

Мухъл в къщата.  Причини и възможности за премахване

Как да избегнем черната гъба в банята

За да се забави възможно най-много или дори да се предотврати появата на черна гъба, която е вредна за здравето, си струва да се извършат следните действия:

Дръжте вратата на банята отворена и ако това не е достатъчно за нормален въздушен поток, монтирайте допълнителна вентилация в банята;

Периодично обработвайте стените и тавана със специални антисептични съединения;

След като се изкъпете, отстранете кондензата от стените и не чакайте, сам да се изсуши;

Поддържайте фугите между мивката, душ, банята и стените с уплътнител – това няма да позволи на влагата да се натрупва в труднодостъпни места;

Не допускайте течове в крановете и тръбите;

Затоплете външните стени на банята, ако са студени, тъй като конденз ще се образува постоянно върху студената повърхност.

Ако имате стари мебели в дома, които са покрити с мухъл в меката, тапицирана част, няма какво да го мислите. Моментът да ги изхвърлите е настъпил. Гъбичките се развиват в дунапрена и това само може да влоши създалата се ситуация.

Научете за извозване на стари мебели в Столична община и околността. Не се колебайте да се обадите и за заявки.

 

 

 

Scroll to Top