Почистете килима

Ако искате да подобрите уюта на дома си, като си купите килим, бъдете с това, че ще се нуждае от постоянна и професионална грижа.

Ще го направите правилно и ще го имате за дълго, ако се грижите подобаващо за него. Качественото почистване на килимите трябва да се извършва редовно.

Най-опасният вид мръсотия е прах. Не забравяйте, че това е силен алерген, който може да навреди на здравето на вашето семейство. Проахосмукирането на килими се прави, както на предната повърхност, така и отвътре.

Друг стар, но и до днес ефективен начин за почистване е със сняг. Разбира се това почистване се прави в зимата, когато снегът е натрупал скоро, бял, пухкав е и сух. Тогава се овалват килимите от двете страни и се остава на лостове, за да се проветри.

Ако по килима има петно, не се обезсърчавайте – може да се справите сами. Точката трябва внимателно да се попие с чист (за предпочитане бяла) плат, навлажнен със специален почистващ препарат за петна, разреден във вода или оцет.

С течение на времето, дори с най-добри грижи, мръсотията се натрупва върху килима и образува преплетените влакна. Поради тази причина периодично трябва да се свържете с специалистите от фирмите за почистване. Професионалното почистване на килими може да бъде сухо и мокро.

Специално пране се прави с ефективни специални шампоани срещу всякаква степен на замърсяване. Химическото почистване е най-удобният и бърз начин за премахване на замърсителите.

Килимът се обработва със специален прах и след няколко часа остатъците се отстраняват със специална четка. Кой начин да изберете във връзка с вашия килим?

Тук винаги можете да разчитате на съветите на специалисти или да наемете екип за изхвърляне на боклуци от жилищата: Почистване и извозване на отпадъци: http://www.xn--80apb8af1ae.com/category/извозване-отпадъци-стара-загора.

 

 

 

 

 

 

Scroll to Top