Кожен диван в хола – избор и насоки

Коженият диван е привлекателен и уважаван, заради външния му вид, но и за високото ниво на практичност. Предимствата на кожения диван са, че устойчив на различни разливи, издръжлив и лесен за грижи (лесен за почистване и не абсорбира миризми). Когато пък сте взели решение да се отървете от стария диван и всичката овехтяла мебел потърсете Конкуренти на ниски цени за услуги с товарачи и транспорт.

От минусите може да забележите това, че кожата може да изглежда твърде студена или, обратно, прекомерно топла), както и сериозността по отношение външния вид.

Съществуват мнения, че коженият диван не принадлежи към жилищните помещения. За офиси, библиотеки и обществени площи тази опция е оптимална, а за къщата се нуждаете от нещо по-просто и уютно. Това обаче е само едно мнение.

Що се отнася до вкусовете, както знаете, те не спорят. Всъщност коженият диван може да подчертае стила и да настрои тона. Да изглежда уютно, трябва да избере правилния декор.

Кожен диван и интериорни стилове

Нека да поговорим за стиловете, в които коженият диван е максимално органичен. Където не се вписва, защо само в концепцията участва в неговото формиране.

Колониални мотиви

Кожи, екзотично дърво и ракита – без тях колониалният стил е немислим. В края на краищата тези материали са традиционни за местното население на колониите. Европейците успяват да оценят лукса си и започнаха да използват активно в дизайна на домовете си.

Коженият диван е идеален за подреждане на дневна в колониален стил. Модерни модели, включително ъглови, ергономични и с футуристичен дизайн са сред най-актуалните.

Кожен диван в интериора

Околната среда може да бъде допълнена с груба маса, кожа, английски столове, палмови дървета и др.

Американски стил

Американският и селски стил се характеризира с тежки и груби дивани, тапицирани в тъмна кожа, най-често кафяви. Диваните са прости и, като правило, масивни. Те могат да съпровождат камина, обемно шкафче, люлеещ се стол. Уютният калъф и разпръсването на декоративни възглавнички правят меката област изключително уютна.

Модерен лаконичен стил (минимализъм, таванско помещение и т.н.)

Кожата е приветствана тук, защото модерният стил гравитира практичност и малко студ си партнират тук. Диванът в модерния интериор и неговата форма, като правило са минималистични. Кожата обикновено е гладка и гланцирана. Предпочитание е отдава и на ахроматични цветове (бяло и черно), ярките акцентни и решения също са приемливи.

Scroll to Top