Професия SEO специалист или уеб анализатор

Днес професията SEO специалист претърпява големи промени. Ако преди 12 години SEO се занимава с оптимизирането на целевите страници (заглавие, мета описания, съдържание и т.н.), технически одит на място и връзки, днес те добавиха нови към своите задължения. Това е анализ на съдържанието, неговата оптимизация и много други задачи.

За това как са се променили нещата професията и за това какво представлява времето на оптимизатори, нека поговорим сега. Ето и някои водещи въпроси около професия SEO:

– Специалистите по SEO не се обучават никъде.

До известна степен това е така, но всичко може да бъде намерено в Интернет и да научите за вашите множество проекти.

SEO и програмен програмист – техническите грешки на сайт за идентифициране не са толкова трудни. Те трябва да бъдат ликвидирани, защото всяка неточност в кода може да попречи на робота Yandex да бъде заобиколен. Роботът чете целия скрипт, който може да се счупи. В този случай роботът няма да вземе предвид цялото съдържание, което се намира по-долу. И сайтът не се възползва от позицията в SERP поради техническа грешка.

Понятието „черни“ методи за популяризиране „е остаряло. Yandex може да определи кои сайтове купуват връзки и кои не. Днес връзките все още работят, но трябва да използваме голям брой услуги, за да наблюдаваме качеството на донора, от който е направена връзката.

Какво може да доведе до грешки SEO

Грешките са различни, някои не зависят от SEO. Да приемем, че сайтът не работи два дни поради някои технически причини, а именно, че може да се осъществи актуализация. Ако сайтът не работи, то не е проблем.

Една често срещана грешка е управлението на индексирането на сайта чрез метаинформация. Има специални етикети, които забраняват или не забраняват индексирането на съдържанието.

Нови методи за популяризиране на уебсайтове?

Нови методи – инструменти остават същите, подходът към използването им се променя. Сега натрупването на семантика е неотложно – създаване и обработка на огромен брой ключови заявки. SEO специалистите работят с тях всеки ден. Да приемем, че има 10-20-30 високочестотни думи и всяка дума има огромен брой клонове. Трябва да бъдат използвани всички в определен ред, без да се получава претрупване или спам.

Днес специалист по SEO се нарича уеб анализатор: http://www.extremeseo.net/seo-одит-професионална-услуга-за-детай.

Реално днес анализаторите са станали повече. Винаги трябва да се търси нещо ново. Има услуги от анализа, които помагат на SEO да върши работата си. Например, групирането на семантичното ядро. Трябва да се направи ръчна проверка.

Днес специалисти по SEO трябва да познава различните канали на онлайн маркетинга, да има основни познания по съдържание в маркетинга, популяризирането в социалните медии, оптимизирането на реализациите и дизайна на уебсайт.

С eXtremeSEO ще откриете не само пътят на успеха, а верен партньор, който да ви последва във всички бизнес планове!

Scroll to Top