Как да избера подходящ филтър за климатик

По време на студено време много хора мислят за климатика като ценен уред за отопление на дома. Той също така е ефективен чист, но отчасти зависи от вашия избор на филтри.

Тук: http://ddclima.bg/klimatik/stenni-klimatici/daikin-ftxb25crxb25c може да разгледате и поръчате инверторни климатици.

Прахът и остатъците постоянно циркулират през закрити помещения. Основните филтри за въздушни пещи предотвратяват постепенното запушване на големи частици и увреждането на отоплителната система за дома.

Разширените филтри защитават както пещта, така и здравето на дихателните органи на вашето домакинство. Измерванията на размера на филтъра са сравнително стандартни, но има ефективност, разходи, удобство и здравни аспекти, които се различават значително по отношение на избора, който имате за тези основни аксесоари за отопление на дома.

Ефективността на скалата за минимална ефективност на отчитане на стойностите (MERV) е скала от 1-20.

Минималната стойност на отчитане на ефективността (MERV) варира от 1 до 16. Повечето жилищни филтри варират от 4 до 12.

Производителите на климатици предпочитат традиционните филтри от фибростъкло (MERV 2), защото филтрират достатъчно големи частици, за да предпазят, като същевременно осигуряват максимален въздушен поток. Тук може да видите повече съвети за избора на климатик.

Поддържането на специфичния въздушен поток на производителя е от решаващо значение за постигане на енергийна ефективност и максимален живот от двигателя на вентилатора и топлообменника. Евтиният 4-инчов MERV филтър улавя 80 процента от частиците 50 микрона и по-големи, но само 25 процента от частиците в диапазона от 3 до 10 микрона.

За повечето собственици на жилища, по-скъпият MERV 7 или 8 плисиран филтър осигурява добър баланс между ефективността на разходите и ефективността на филтриране на въздуха. Тези филтри обхващат 80 до 95 процента от частиците от 5 микрона и по-голяма – повече от достатъчно филтриране за повечето домакинства.

Ефективността на пещта е едно нещо. Но ако сте имали или имате някои член в дома с алергии или проблеми с ниска имунизация, похарчете повече за филтър с висока ефективност (MERV 11 и по-висока).

Постоянно електростатично – подобно на братята за еднократна употреба, те съдържат самозареждащи се памучни влакна, които привличат частици. Постоянните опции имат подвижен филтър, който може да се мие в машина, който може да се извади и да се използва отново от шест до осем години.

Scroll to Top