Начало на криотерапия

Криотерапията у дома е достъпен и ефективен метод, който подобрява еластичността на лицето. Вкъщи можете да масажирате с ледени кубчета. Такива се правят от пречистена вода и билки, например коприва, лайка, градински чай. Към тях могат да се използват замразени плодове, особено киселите, които водят до химически пилинг: боровинки, малини, френско грозде.

Против бръчки помагат кубчета с отвара от мента. След парна баня е добре да се масажира лицето и след криомасаж да се компресира с гореща кърпа на лицето и хладка вода.

Индикации за криотерапия

Криотерапията и стягане на ханша с лазерна процедура се прилагат при някои заболявания и проблеми като: Хронични заболявания на дермата (псориазис, екзема, атопичен дерматит, уртикария); розацея и ремисия на кожата; себореен дерматит, акне; Почти всички кожни промени; Промени, свързани с атрофия (с използване на глюкокортикостероиди); алопеция; подмладяваща процедура; суха кожа, изискваща овлажняване; студен пилинг преди някои козметични процедури; Възстановяване гъвкавостта на кожата, премахване на увисването; Ефекти върху изгаряне на рани, за да се подобри регенерацията; Като първа помощ за топлинни изгаряния, средство за ограничаване на зоната на некроза; Възстановяване на кожата след груби козметични процедури (лазерно възстановяване, дермабразия, термокоагулация и др.); Лечение на целулит и предотвратяване на мастни натрупвания; при хронична умора и депресивно състояние.

Противопоказания за криотерапия

Тази полезна процедура има и противопоказания. Сред тях са следните: Хронични заболявания на дихателните, циркулаторните, храносмилателните органи в етапите на обостряне; Остри възпалителни процеси; заболявания на съдовата система с тромбоза (разширени вени, тромбофлебит); Болести на кръвта; Болести на психическата сфера; За обща криотерапия – клаустрофобия; Наличие на увредена вече кожа; Алергия към студа.

Бъдете здрави и красиви и нека криотерапията ви помогне за постигане на тази мисия.

 

 

Scroll to Top