Как бързо да направите висококачествено почистване след ремонт

Как бързо да направите висококачествено почистване след ремонт? Това е въпросът, който много жители на големия град днес си задават.

Всеки ремонт завършва в даден момент и първото нещо, което трябва да направите след завършването му е общо почистване . Преди да започнете, трябва да измиете и почисти всичко. Добре е да се отървете от всички строителни отпадъци в стаята. Повече за цени на тези услуги, погледнете тук: http://evro5.com/izvozvane-stroitelni-bokluci-ceni.

Строителни отпадъци може да са останки от тухли, гипсокартон, плочки, различни профили, със смеси от пясък, изрезки балатум, мокет, ламиниран паркет, тапети и т.н.

След този етап се пристъпваме се извършва с премахването на камарите с прах, който събира върху всякакви повърхности и съоръжения. Там те се натрупват през целия период на ремонт, включително и по стените до тавана, полилеи, мебели, ако някои от елементи вече са били доставени е най-ефективно да използвате мощна прахосмукачка, а след това и мопсили моп, ветеш, салфетки от микрофибър, за стени и тавани специални дюзи за кожи на прахосмукачка.

Следващото нещо, което трябва да направите е да премахнете петна и остатъци от някои строителни мазила – строителна пяна, грунд, боя, остатъци по всички повърхности на помещенията (стени, подове, прозорци и рамки, первази, врати, первази, корнизи, отоплителна система и др.). В зависимост от покритието се използват химикали, които могат да бъдат закупени в специализирани магазини за битови нужди, както и инструменти за отстраняване на замърсителите. Добре е също така да се има предвид, че химичните разтворители и други агенти може да не са подходящи в състава си за отстраняване на петна от някои покрития и повърхности. Когато купувате определени продукти за почистване, трябва да прочетете инструкциите и да се консултирате с мениджъра на магазина, в кой случай кой инструмент е приложим и кой не. Наред с това е важно и какви препарати използвате. Понякога между строителните материали и препарати може да се получи реакция, която да е опасна за човешкото здраве. Обърнете внимание на подобни моменти.

Ако след известно време боята не плава върху повърхността за почистване, няма петна и не започва да се разпада, тогава този продукт е подходящ за почистване. И не забравяйте, че работата с всички химически средства се прави при задължителна екипировка и гумените ръкавици, а в повечето случаи и маска за лицето.

Като правило, всички етапи на почистване след ремонт се извършват на два, а понякога и три пъти, само по този начин може да се отървете от всички нежелани следи от ремонта. За по-добро почистване е по-добре да се свържете със специализирана фирма за почистване. Специалните професионални екипи на фирма по почистване разполагат с професионалното оборудване, почистват по-бързо и по-добре. За това свидетелства и крайния резултат, а именно идеално чисти помещения, спестявайки време, сила и нерви.

Scroll to Top