Полезни навици за тези, които мразят почистването

Невероятен дом – това ли е мечтата ви? Уморихте ли се от почивните дни в събота? Има няколко варианта за разрешаване на този проблем. Първата е да наемете компания за почистване на адрес: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya. Вторият вариант е да попаднете на няколко много полезни навици.

  • Свалете дрехите всяка вечер

Звучи ли лесно? Да, но звучи само. Много е съблазнително да хвърляте дрехите си на пода или някъде другаде. Чувствате се толкова уморен и отегчен, че изглежда единственото правилно нещо да направите. Имайте предвид, че отнема само няколко секунди, за да поставите дрехите си на подходящо място (торбичка за дрехи или дрешник). На следващата сутрин или в ден на пране, ще бъдете благодарни, че не е нужно да избирате всички тези неща.

  • Опитайте се да нямате нищо в екстра

Обикновено не се нуждаем от толкова много неща. Опитайте се да организирате дома си, да изхвърлите всичко, от което не се нуждаете, или имате. Отърви се от ненужните неща и спаси мястото.

  • Имате специална кутия за нежелана поща

Много е важно да потърсите пощата веднага щом го получите. Хвърлете всичко, което е боклук, и създайте силна система за подаване, която ще ви спести време.

  • Почистете повърхността след употреба

Мазнините и хранителните петна на всяка повърхност не придават блясък на вашата къща. Отърви се от тях, веднага щом ги забелязаш.

  • Свали обувките си

Не карайте гостите да се промъкват през купища обувки. Поставете обувките си в килера или имате специален ранг, който ще направи живота ви по-прост.

  • Не ни подреждайте съдове

Толкова е по-лесно да се измият няколко ястия, отколкото да се прекара цялата вечер, да се мият и да се поставят в съдомиялната машина.

  • Върнете нещата на правилното място

Ако изградите този навик, няма да се питате къде идват всички неща от масата за кафе

  • Прах и прахосмукачка редвно.

Отнема само 10-15 минути два или три пъти седмично, за да почиствате с прахосмукачка или метла къщата си, но резултатът е очевиден.

Scroll to Top