Почистване на мебели

Вашите любими мебели са сред най-износените предмети в дома ви. Кой знае колко часа сте прекарали, седнали на този стол или за колко задачи сте използвали тази маса. С течение на времето това постоянно внимание може да се отрази на любимата ви масичка за кафе. Тъй като мебелите ви правят толкова много за вас, трябва да обмислите да им върнете малко живота. В случай, че това не може да стане, винаги има начин и да намерите фирма за извозване на стари мебели.

Ако мисълта за почистване на мебели предизвиква у съзнанието ви изображения на скъпи спрейове, масла и кремове, помислете отново. Всичко, от което се нуждаете, за да направите столовете и масите си блестящи, вече е в хладилника или в килера ви.

За да спестите време и пари, разгледайте нашия списък от 5 битови предмети, които можете да използвате, за да ппреобразите мебелите си. Първият е нещо, с което може да сте добре запознати в кухнята, но най-вероятно нямате представа, че може да се използва и за почистване.

Вероятно използвате зехтин в някои от любимите си рецепти, но се оказва, че зехтинът е не само полезен за готвене. Той също така оформя и добро покритие за небоядисаните дървени мебели. За тази работа ще имате нужда само от малко количество зехтин.

Ако имате стари дървени столове, които се нуждаят от освежаване и блясък, зехтинът отново ще се притече на помощ.

Ако зехтинът ви е свършил може да ползвате малко лак или боя за обувки.

Тази боя е щадяща и се разпространява и прониква лесно. След това използвайте мека кърпа, за да нанесете лак и да обработите дървото. Накрая използвайте друга мека кърпа, за да създадете естествен блясък на дървото.

 

Scroll to Top