Изборът на дрехи за големи жени

Холивудските параметри за жени са 90-60-90, от гледна точка на обикновения човек, а не на стандарта за красота. Ако обаче искате да скриете излишните килограми, трябва да използвате всички стратегически трикове! Ето като тези: http://fashioncolors.eu/online-moda/damska-moda/изборът-на-каре-или-райе/.

Нека започнем с краката – визуално тънки и високи. Съчетайте обувки с токчета или платформа. Изберете телесен цвят обувки, които удължават краката, когато сте с рокля или пола. Обувки в тъмно или ярки цветове трябва да покриват средата на петата, чрез панталони, например, с висока талия. Панталони от плат деним могат да имат форма на „тръба“.

Враг номер едно за пълните дами са къси панталони, които скъсяват визуално силуета и правят краката по-обемисти.

Панталони и поли с висока талия са съвременната замяна на корсета. По отношение стреч ефект на съвременни материи, облеклото позволява да комбинирате комфорт с елегантност.

Поли – принципът на подбор на силуета е същата като тази при панталоните. Не надценявайте стила на поли тип „молив“, а изрязани поли съчетавайте  с блузи, туники, якета, жилетки. Важно е каквато и дреха да изберете да създадете „скулптуриращ“ ефект. Например пола с дължина до пода се комбинира с блуза тип корсет. Подобно облекло прекрасно се допълва от обувки на висок ток.

Рокля – при тази дреха има различни стилове, подходящи за маскиране на наднорменото тегло. Рокля в стил „сафари“ залага на опънати материали. Рокля стил „гръцкия“ се характеризира със задигната талия и намалена такава към бедрата. Този модел рокля създава усещане за удължен силует. Гръцките модели рокля се правят от падащи материи, които деликатно прикриват допълнителните гънките около корема.

Цветовата гама на облекло може да бъде много разнообразна. От древни времена са се възползва вертикалните ивици, контрастни вложки от тъмни материи странично поставени в рокли или модел, следвайки контурите на тялото, изработени от плат, декоративен шев, дантела. По отношение на цветовете пълните дами може да не се страхуват да носят такива, стига те да вталяват с тъмна гама в талията и ханша.

Какво не трябва да се използва в облеклото на пълни дами

Тук правилата са едрите момичета да забравят за хоризонталните ивици, големи цветя, модели тип японски кимоно, големи точки.

Scroll to Top