Чистете по-малко, създайте здравословни навици

Навярно от опит вече знаете колко трудно отстранимi са онези малки капчици вода, пръските по мивката, душа, плочките. За да бъде вашата баня чиста и дезинфектирана миjте мивката всеки ден по-малко.

Винаги може да с информирате за цени на услуги или да започнете сами.

Бъдете внимателни обаче с:

  1. Дезинфектантите могат да раздразнят дихателните пътища.

След направени изследвания е установено, че почистващите продукти, които съдържат дезинфектанти се отделят от химичните вещества, които повишават риска астма – или могат да влошат състоянието, ако вече има признаци на астма.

  1. Навярно не искате лошите бактерии да спечелят войната.

Нещо повече, дори и да се почиствате всекидневно, никога няма да се отървете от зародишите в кухнята или банята. Вредните микроби се носат по въздуха, по тялото, по дрехите ни. Дори да използвате дезинфектанти, те няма да са цялостно решеие, ако редовно не се грижите за най-често докосваните места в дома – брави, ключове, врати, кранчета и пр.

  1. Антибактериални кърпи или спрейове.

В къщата много хора все повече предпочитат да използват могри антибактериални кърпички и гъби, а не на спрейове, които разпространяват химичните вещества във въздуха.

  1. Всички зелени почистващи препарати са здравословни.

Вярно е, че зелените почистващи препарати са по-добри за околната среда, но не всички са най-доброто за вашето здраве. Погледнете за почистващи препарати с екологични стратегии, такива произодители се придържат към строги стандарти.

Scroll to Top