Рококо стил в интериора

Рококо е елегантен стил в интериора, който съчетава лукс и извънредна лекота, създавайки игриво настроение. Обикновено, това е посоката с деликатен характер, за ценителите на комфорта и живота с положителни емоции.

Ключови функции на Рококо

Естествено, най-подходящото място за тази област са големите вили с високи тавани и прозорци. В типичен апартамент в градската атмосфера може също да се създаде подобие на игрив луксозен стил, но пространството там не винаги е достатъчно, а понякога и проблематично. Вижте за почистване на мазета и тавани, с цел освобождаване на пространствата: http://evro5.com/pochistvane-apartament-tavan-maze.

Може да експериментирате с помощта на характерните елементи: Един от основните методи набляга на стени и декорация със златни накити и резбовани пана. Важна роля играят огледалата за обратно виждане, което позволява визуално разширяване на пространството;  Много внимание се отделя за украсата с гипсова мазилка, под формата на извити форми, глави на купидони, мидени черупки.

В допълнение към интериора на този декор може да се добавят тапети от плат, както и отделни елементи от коприна;

Подът позволява да е от дърво или керамика, имитирайки естествен мрамор. Формата на керамичните плочки или дървени подови настилки може да бъде произволна.

За да се подобри цялостното впечатление е препоръчително да се използват гланцирани повърхности. Широко използвани са килимите, които закриват почти целия под в помещението;

Интериорният дизайн на тавани се изразява в монохромна схема. Често се използва преходна стена към тавана с помощта на полукръг с плавен преход към ъглите.

Обектите на декорация са различни мобилни екрани, гоблени, статуи, картини, аквариуми, вази и кутии. Към мебелите подхождат табуретки и малки копринени възглавнички бродирани с тематични декорации, към всичко това подхожда и уютен диван в същия стил. За извозване на старите мебели посетете този адрес: https://www.facebook.com/izvozvane.stari.mebeli.

Основният елемент на стаята отредена за хол се пада на камина, скъпо украшение, традиционен часовник или бронзов полилеи. Стената над камината може да е украсена с голямо огледало в позлатена рамка или бронз;

В модерния интериор на помещението за осветително тяло се използват елегантни лампи или стилизирана свещ. Полилеите са необходимо допълнение и задължително условие е да са с кристални. Формата наподобява отворена мида, а с бронзови свещници по масите се пресъздава цялостна насока на проектиране;

Цветовата гама е сведена до комбинация от злато и пастелни нюанси. Особено често използвани в небесносин оттенък, крем, жълто или слонова кост.  Въпреки това, всички тези детайли ще изглеждат не на място, ако не се грижим за всеки важен елемент от обзавеждането в стил рококо.

За сондиране, може да проверите тук: http://evrosonda.com/sondaji-za-voda-probivi.

 

 

 

Scroll to Top