Топ нещата, които всеки водач трябва да знае

Управлението на автомобил не всекиму се отдава бързо. Понякога в обучението настъпват кризи. Работата не върви, наблюдават е дори отстъпване от постигнатото. Случва се дори за броени часове да се окажат недостатъчни усилията. В такива моменти е необходимо спокойствие и вяра в крайния резултат – успехът зависи само от вас.

Вижте основите в управление на автомобила тук: http://moetoinfo.com/2017/04/25/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B0.

А сега нека насочим вниманието към топ нещата, които всеки водач трябва да знае:

Програма за водачи на МПС та- в рамките на програмата или с допълнителна подготовка постепенно се преодолява психическата бариера.

Неувереността я има у всеки – но ри едни е за миг, а при други трае през целия курс, при трети се появява, когато сами трябва да подкарат автомобила, без някои до тях да седи на съседната седалка и да дава инструкции. Неуверените действия се стабилизират и заангажират все повече вниманието, т. е. неусетно те стават тайни умения и навици с условно рефлекторен характер. Пълен комплект гарнитури може да поръчате от това място: Мултимедия двоен дин за Фолксваген-VW.

Периодът на узряване – поставяме си друга задача – безопасно управление на автомобила. Вниманието излиза навън от колата и все повече разширява обхвата. Околната обстановка се вижда с по-други очи, ориентацията става по-бърза, по-правилна, по-спокойно е и поведеното на водача, повишава се чувството отговорност.

В този период трябва да поставим ударението над съчетаване на двата елемента, без които самостоятелното управление на автомобила е невъзможно – стриктно спазване на правилата за движение и добра техника на управление.

Важно е и да се отстъпи правото на предимство на пешеходци. Възпитанието на хората се появява с особена сила, когато управляват автомобила. Придобиването на културни навици е част от обучението на управлението му.

Казаното до тук не изчерпва всички въпроси, но дава много съществени насоки, над които всеки трябва да помисли.

Scroll to Top