Изборът на козметика срещу UV лъчите, спрямо пигментацията на кожата

Много пъти пигментацията е в резултат от дълго излагане на слънце. Без да оказва особено значение степента на слънчевото изгаряне на кожата, тя има свой цвят, известен като пигментация на кожата.

Пигментациите се описват най-вече с поява на кафяви или черни петна по тялото и лицето. Кожата се прием за проблемна, когато в нея е завишено ниво на меланин. Съществуват обаче и други причини за пигментация на кожата. Такива са генетични фактори, хормонални проблеми, заболявания и пр.

Наред с продуктите с UV защита срещи вредните лъчи, обърнете внимание на една част от предложенията на съвременната козметика, които могат да са вашия арсенал не само за плажа, но и на улицата:

  1. В случай, че имате много суха коса – дори косата има нужда от грижа на плажа, затова изберете продукти с UV защита, който да я бранят от прекалено дехидратиране. Такъв продукт може да нанасяте по всяко време, както и след излизане от водата. Най-удобната му форма е във вид на спрей.
  2. Ако възнамерявате да се излагате на слънце за няколко часа – ако харесвате дългото „печене“ под силното слънце, не е нужно да пръскате маса пари, за да си набавите UV крем за всяка част на тялото. Изберете си един универсален козметичен продукт atache.
  3. Ако прекарвате много време пред огледалото, преди да излезете навън – какво да се прави въпрос на мода и суета. Но, не забравяйте да изберете продукт от козметична серия, която предлага UV защита от вредните лъчи.
  4. Ако не обичате дългите и бавни процедури мазане с кремове – най-модерните компании за козметика създадоха продукти, които не само не омазняват прекалено кожата, но и достигат всяка клетка от тялото. Ако не харесвате загубата на време в козметични процедури, изберете лесните и бързи за нанасяне спрейове. С тях, дори няма да се налага да изстисквате тубичката до последната капка крем.
  5. Обилно намазани като риба или – определено не всеки харесва усещането за мазно и пързалящо се тяло. Ето, защо се насочихме към продукти, които бързо хидратират в кожата. Опитайте ги. Те съдържат в състава си флуид, който е подходящ и за лицето.
  6. За чувствителна кожа ползвайте – доказалите се марки на пазара за слънцезащитни кремове и избери точните масла. След втория ден на плажа, несъмнено всеки забелязва резултата.

Scroll to Top