Кои са основните видове опасности в строителството

Според извадки в строителството и направена равносметка средно около 700 смъртни случая са регистрирани всяка година. Тези смъртни случаи са причинени от опасности, които се определят от администрация по трудова безопасност и здраве като нищо в работен обект, който може да предизвика загуба или телесна повреда.

Ако не се вземат подходящи предпазни мерки, тези произшествия с фатален изход може да бъде лесно предотвратени. Първата стъпка е да се разбере, опасностите и мерките за безопасност, работниците могат да предприемат, за да се намали техния риск.

Като най-големи опасности през есента са:

Незащитени покривни ръбове, покривни и подови отвори, конструкционна стомана и водещи ръбове. Почти всички имат незащитените страни и ръбове, стенни отвори, или подови дупки в някакъв момент по време на строителството. Ако тези страни и отвори не са защитени нараняванията от падане или от падащи предмети могат да доведат, вариращи от навяхвания и сътресения на смърт. В допълнение, се пада на по-ниско ниво основна причина за смъртните случаи в строителството. Фактори като неправилно, покрити или защитени подови дупки и отвори също са на обща опасност есен.

Неправилно поставено скеле. Работа с тежко оборудване и строителни материали на ограниченото пространство на една платформа е трудно. Без защита от падане или безопасен достъп, става опасно. Паданията от неправилно изградени скелета може да доведат до наранявания, вариращи от навяхвания до смърт. По-голямата част от работниците, пострадали при скеле произшествия на злополуката са в резултат от липса на мантинели или друга защита.

Опасните преносими стълби – служителите могат да загубят равновесие, докато получават наранявания, вариращи от навяхвания до смърт.

Пълният списък от инциденти опасност са болезнени, стресови и травматични. Това е важно за съвестните работници да вземат всички необходими предпазни мерки, за да намалят тези опасности и да се свържат с научен ръководител, когато следи за мерките за безопасност. Също така е задължение на работодателя за осигуряване на своите работници инструменти за безопасност и да предотврати видовете инциденти, които могат да причинят сериозни наранявания.

Какво трябва да се направи, за да се намалят паданията?

Предприемачи и работодателите трябва да поддържат мястото на работа, за да се предотврати падане и наранявания на работните екипи. Важно е да бъдат взети всякакви организирани мерки за защита от падане, което се изисква по строителни обекти, включително, предпазни мрежи, релси, стълбищни парапети и т.н.

Ако сега ви се налага да търсите фирма за извозване на електроуреди научете от fori.eu;

Майстори за демонтаж на мебели MAYSTORI.COM;

Цени на ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM.

Scroll to Top