Как да организираме цветята в къщата според правилата на ФЪН ШУЙ

Красиви стайни растения носят не само естетичен вид, но с тях къщата е заредена със специална сила. Някои китайски мъдреци, а по-късно съвременни учени се основават на факта, че правилно поставени цветя могат да се променят околното пространство и да събират необходимата енергия.

Ето защо, все повече и повече хора се опитват да поставите растенията в дома на Фън Шуй. Ако имате нужда сега от почистване на дворове потърсете фирма.

Какви са цветовете на ФЪН ШУЙ и защо са нужни у дома?

Хората се интересуват от Фън Шуй и знаят, че подреждането на мебели: легла, нощни шкафчета, огледала и други аксесоари, може да направи пространството не само красиво, но и „полезно“. Така се извършва и привличането на някои скрити сили. Стайните растения също могат да бъдат използвани в интериора, за да се увеличи енергията. Въпреки това, не всяко цвете трябва да бъде поставено в дома, така че нека да говорим повече за това какви растения може да подобрят микроклимата на апартамента:

Impatiens или както е популярно още Ванка мокра. Според Фън Шуй цветето в спалня може да донесе радост на къщата. То има свойството да излъчва топлина енергия. Добре поставено в просторните стаи на частни домове, Ванка намокри може „да пусне корени“ и в офиса.

В работна среда Impatiens помага да се изгладят конфликтите, намалява кавгите и разногласията;

Здравец – той разполага с мощна енергия, има благоприятен ефект върху хората. Въпреки това, помещението с цвете в спалнята, както и зони за отдих не е необходимо. Благодарение на силната вкус можете предизвика неразположение с главата. Но за кухня здравецът е доста подходящ.

Между другото, Фън Шуй цветове за кухнята се препоръчва да се избират с ярки цветове, а поставяне на саксии по прозорците е най-удачна алтернатива;

Ficus – често използван в семейства, където хората често се карат или са ядосани. Той ще донесе хармония в семейството;

Папрат – чудесен помощник в усвояването на отрицателна енергия. Така че го използвайте смело в интериора в домове, където кавги и скандали – са чести посетители;

Tradescantia – според Фън Шуй не разполага с никаква силна енергия, но помага за идентифициране на негативна атмосфера в дома. Ако листата в тази стая се превръщат в жълто цвете, дома е пропит с отрицателна енергия. Разбира се, това не е целия списък на растенията, които са в състояние да подобрят климата в къщата, но списъкът може -да бъде много дълги с най-различни цветя. Следователно, по-горе, са най-често срещаните.

Повече за добрите растения за дома според учението на Фън Шуй научете като потърсите алпийски виолетки, циклама, китайска роза, камелия и др. Препоръчва се да се постави прасковен цвят дома. Според Фън Шуй е предназначен за привличане на късмет в любовта, за да помогнете на самотни хора да намерят своето собствено щастие. Сам по себе си е много красив прасковеният цвят.

Ако става дума за организиране на двор и градина, потърсете kamion.bg за съдействие.

Scroll to Top