Почистване на градина с двор в три лесни стъпки

Оформената и добре поддържана градина си личи от далеч. По нея може да се оцени, както собственика на дома, така и градинарския труд.

Ето и защо трябва да знаете как да се справяте с де-задръстванията и изчистването на градината и всичките им съседни области, като например гараж, мазето, верандата, и т.н. Ето и кой може да ви помогне в почистване на мазета и тавани.

Първо, прекарайте по-дълъг ден само в планиране и организиране, на това какво трябва да направите. Не сте задължени да прекарате деня преди уикенда, разпределете времето, за да има място и  за оформяне. Ако държите на стриктна организация и знаете от къде да започнете, може да отнеме дори по-малко от половин ден.

Започнете с хартия и химикалка, направете проста скица на градината. Маркирайте места / области, в които сте били повечето от безполезни, имате някои излишни предмети събирани в продължение на години. След това, маркирайте местата, които са най-подходящи. Много от нас събират стари мебели, вещи и предмети, оставяйки ги да се трупат в складови зони, които не са така видими. Други чисто и просто обичат да събират. Помислете колко много т тях могат автоматични да заминат на скрап и да освободят от всички де-задръствания.

Голям съвет е да се разпределят най-малко три / четири различни места за био боклук, дървени предмети, метални предмети и пластмасови предмети. Включването на някои важни цели или акценти в графика за почистване на дворове и градини, трябва и да помести основни задачи като:

– сортиране и де-претрупване;

– вземете решение дали да наемете фирма за оформяне или можете да понесете всичко от себе си;

– даряване или продажба на някои от безполезните предмети;

– отстраняване на отпадъци и обезвреждане с рециклиране.

Когато планът е вече в завършен вид може да помислите да сортирате купищата предмети от страна на някои критерии, които ще ви помогнат. Оставете настрана обектите в добро качество или тези, които могат да бъдат поправени. Изберете какво да прави с тях – можете да продадете или да ги дарите, или може би един ремонт и повторно използване е също добра идея. Това е един от най-добрите начини да се намали количеството на скрап предмети за оформяне.

На следващо място помислете да наемете ван, пикап или камион. С фирма може да поръчате извозване на отпадъци, в т. ч. битови отпадъци, отстраняване на боклуци. Голяма съвет е да се намери фирма. Така гарантирано ще имате приключена всичката работа на двора и ще може да планирате уикенда с по-приятни неща. Обадете се на компанията и те ще ви изпратят оферта, след това се обсъдят детайлите и да се направи резервация за услугите възможно най-скоро ще получите един добре почистен и подреден двор.

Scroll to Top