6 машини използвани след тракторите в земеделието

Познати от десетилетия по рано трактори юмз се появяват и днес, с далеч по-усъвършенствана визия и механизми, за да направят живота и работата по-леки. Освен познатите трактори за обработване на земеделски култури има още редица стопански инвентар и машини. Ето и една част от тях:

Машини за събиране на зеленчуци. Те включват багери, които са предназначени или за изкопаване на растения от земята или се отделят от почвата, или да засаждат растения. Така например, може да има елементи на прибиране на картофи, които да включват сортиране на устройства, апарати за повърхностна обработка, както и плугове. В другия край на спектъра е примитивен двуколесен лифт.

Машини за събиране на плодове и ядки. Те се използват за събиране на горски плодове, плодове и ядки. Това може да бъде много просто и разделя узрели плодове от дървото, машината, която ще премахне плода. Такава се поставя в контейнер за съхранение и след това се премества на разстояние в превозни средства.

Транспортни и подемни машини. Тези машини също са различни едни от други по размер и сложност. Използват се за преместване на обемисти материали (сено, слама, царевица и т.н.). Винтовите транспортьори се използват за преместване на зърно и гранулирани материали от едно ниво на друго, за да се движат на по-леки материали в хоризонтална или вертикална посока.

Задвижващи системи. Електрическите двигатели се използват като стационарно оборудван диск, поставен близо до електрически контакт. Въпреки това, много селскостопански машини са мобилни и работят в отдалечени райони, така че се захранват вградения в бензиновия двигател или само един двигател (например, трактор). Силата на трактора може да се прехвърли към машината чрез ремък, верига или вал на скоростната кутия. Повечето трактори са оборудвани с мощност на излитане механизъм, специално предназначени за тази задача.

Тор химикали – има и други машини, чиято основна дейност е да разпръскват тор за стимулиране растежа на растенията или пестициди за борба с плевели и вредители. Химикалите могат да бъдат под формата на течност, прах или гранули, които се въвеждат под налягане през дюза или центробежен метод. Тези устройства могат да бъдат преносими или монтирани на превозни средства. В момента има нарастваща популярност на инструменти за въздух, използвани за химикали.

Сортиране и опаковане с машини. Такива машини обикновено са стационарни. Те могат да бъдат прост механизъм пресяване, който сортира и почиства зърното, преминава през серия от филтри и веялка висок клас, които в допълнение към тези операции ще сортира семена. Опаковъчните машини могат да се състоят от сложни разпределителни системи. Главно се използват за плодове и зеленчуци, които се увиват в хартия, опаковани в чували или пластмасови контейнери.

Scroll to Top