Предимства и недостатъци на твърдите пластмасови калъфи за телефони

Пластмасовите калъфи за мобилен телефон попадат в три основни категории: мека пластмаса, твърд пластмаса и хибридни. Има и един вид по-добри калъфи от другите и това са точно, онези материали, които отиват в двата случая. Ако се питате, защо трябва да се изберете един над друг, то вижте калъфи за телефони сони.

Топ предимствата и недостатъците от използването на меки пластмасови, твърди пластмасови и хибридни калъфи се състоят най-вече в това да запазят мобилния телефон в безопасност и от увреждане. Освен това има и някои насоки, които могат да са полезни за онези, които се стремят да подобрят своя начин на живот.

Съществуват три различни вида пластмаса, която може да се използва за направата на твърди калъфи за мобилен телефон. Най-силният е поликарбонат. Той е много здрав материал, който се използва и в направата на очила, бронирани стъкла и CD-та.

Полиуретанът е най-известен с използваната в него пяна. Той също така се използва в неща като мебели и обувки. Материалът не е толкова силен, колкото поликарбонат, но все пак предлага някаква защита за телефона срещу изпускане. Той може да бъде твърд или мек в зависимост от състава. Полипропиленът е ежедневна пластмаса, използвана за направата на много нещата като купички за кисело мляко, чаши, кутии за съхранение и пластмасови калъфи за мобилен телефон. Тя е чудесна пластмаса, която работи и лесно може да се инжектира в различни материали, за да образува различни форми.

Твърдите пластмасови калъфи са достъпни и привлекателни. Те са много лесни за отпечатване на дизайни, добавяне на накити като кристали и перли, а също и за висока степен на разкрасяване с изкуство.

Някои твърди пластмасови калъфи са предназначени да бъде водоустойчив и прахоустойчиви. Ако прекарвате много време в близост до вода или имате чести пътувания до места, които са прашни и мръсни, един от тези твърди пластмасови кейсове могат да бъдат подходящи тъкмо за вас.

Твърдите пластмасови калъфи за мобилен телефон могат да се увредят, ако ги пуснете. Това означава, че не предлагат изключително високо ниво на защита за телефоните и това е един от недостатъците им. Те могат също да се окажат трудно за хващане, освен ако нямат някакъв вид усилване или захващане от двете страни. След като те са инсталирани на мобилен телефон, са трудни за премахване.

Scroll to Top