Какво влошава качеството на съня

Списъкът на експертите е кратък – от ежедневни дейности ИТ грижи за децата и домакинството.

Как спим обаче може да е номер едно в нашата активност и производителност през времето докато сме будни.

На първо място, различната физическа активност. Туризъм, аеробика, колоездене, градинарство, голф, йога, обучение са малка част от дейностите, които могат да подобрят нивата ни на сън. Безспорен е и факта, че легло с избора на матраци, също има решаваща роля за това как се наспиваме.

И по-рано се е смятало, че упражненията помага при проблеми със съня. Но се оказа, че подобряват качеството на натоварвания. Това заключение е направил д-р Грандър, при анализиране на информация относно качеството на съня при над 430 хиляди души. Ходене, колоездене, градинарство, голф, бягане, вдигане на тежести, плуване, йога и пилатес работят в плюс за съня. Наред с тях на челни места се нарежда и редовното ходене пеша.

Във всяка възраст човек се нуждае от определен брой часове за сън. Изследователи от Националното дружество на САЩ за изследване на съня, определили предварително колко от бебета и възрастните хората и от колко часа сън се нуждаят. 14-17-годишните имат нужда от достатъчните 8-10 часа сън на нощ. Но възрастни (18 до 64 години), според изследването, се отпускат и наспиват за 7-9 часа. Така че може би сън в продължение на 12 часа през уикенда – не е добра идея. Учудващо е, в този случай, за още по-възрастните от 64 години сочи продължение на 7-8 часа сън на нощ.

Всеки знае, че липсата на сън е вредна, но не мислете, че само за 30 минути ще разполагате с достатъчно сън. Това може да унищожи здравето. Това ще доведе до увеличаване на теглото, и проблемите с кръвната захар.

Възрастните, които получават сън повече от 8 часа на ден също са застрашени. При тях е с 30% по-вероятно да умрат по-рано от другите. В същото време, ако човек спи по-малко от 6 часа на ден, живота му се скъсява в сравнение със сънят 7 часа. По този начин, идеалното време за сън – от 7 до 8 часа на ден. Ако обичате тялото си, то съобразете тези правила и дарете на тялото добра позиция в легнала форма с качествен матрак.

Scroll to Top