Защо хората хъркат по време на сън – избор на точните матраци

Проблемът на хъркане по време на сън е известен на всички. Понякога, хъркане не само пречи на съня, но и се превръща в препъни камъче в семейния кръг.

Защо хората хъркат?

Когато диша човек, въздухът минава през носните проходи и влиза директно в белите дробове. Ако човек не спи, всички мускули работят и мозъка контролира тяхната работа, контролира „доставката“ на кислород до всички органи. Вижте повече за вашето здраве.

Въпреки това, когато човек отива да спи, той релаксира с мозъка, също се основава на усилената работа на ден и, разбира се, отслабва контрола на дихателните пътища. По този начин трябва да направят усилие, за да преминат през препятствието и стената на фаринкса, а това води до хъркане.

Какви са причините за хъркане?

Причините на хъркане могат да бъдат различни фактори, някои от тях са:

наднормено тегло;

алкохолизъм;

приемане на успокоителни (седативни);

тютюнопушенето;

алергия и хроничен ринит;

назални полипи, проблеми (кривина, и т.н.);

стареене на тялото.

Жена хъркане

Повечето причини за хъркане при жените съвпадат с мъжките симптоми и провокатори. Но често хъркането може да започне при жените по време на бременност. Често това добавя тегло; или менопауза, която намалява по време на производството на хормони, които са отговорни за поддържане на мускулния тонус. Жените са по-склонни от мъжете да предизвикат хъркане.

Мъжко хъркане

Мъжете често имат комбинация от цял ​​набор причини, които могат да предизвикат хъркане. По този начин, за хората е много по-вероятно да пренебрегват здравето си по отношение на пиене, пушене или големи количества храна.

Какво да направя, за да не хъркам?

Първо трябва да намерите подходяща причина за отстраняване на хъркането. Сменете матрака, изхвърлете старата възглавница, обновете някои неща в спалното помещение. Ако независимо от всяко едно действие, нищо не води до подходящ резултат, време, е да посетите лекар. Той ще назначи различни превантивни методи, включително възможна диета и лечение.

Scroll to Top