Топ храни, които не трябва да се ядат, преди летене на самолет

Защо надморска височина и атмосферата на борда могат да повлияят на тялото по най-различни начини. Запитвали ли сте се някога? Има някои храни, които не трябва да се ядат, преди вземане на авиобилет за полет на самолет. Нека хвърлим един поглед:

  1. Бързо хранене

Заведенията за бързо хранене са изкушаващи и съблазнителни, когато сте на летището. Те са навсякъде.

Въпреки това, трябва да се доверите и на твърдението, че има както полезни, така и нездравословни храни. Тялото ви, че ще трябва да се справя с надморска височина от над 35,000 фута, затова не е желателно да го натоварвате излишно.

Бързо хранене преди полет е рецепта за киселини в стомаха и стомашно разстройство. Ако не искате да се сблъскате с подобен проблем, то лишете се от бързата закуска.

  1. Чесън

Всеки знае, че чесънът дава вонящ дъх, а това едва ли е нещо, което бихте желали на дълъг път, особено със самолет?

Чесънът също се задържа като миризма, в тялото, която се отделя, чрез порите и потта, а това едва ли е нещо, което бихте искали точно в самолета.

Чесновите съединения се абсорбират в кръвта и белите дробове, така че дори да си миете зъбите или дъвчете дъвка, няма да се справите с миризмата.

  1. Фасул

Фасулът е една от храните, която съвсем не става за консумация преди полет. Всички знаем какво се случва, когато се яде прекалено много бобена храна. Дори да задържите газовете, това ще доведе до по-сериозни болки в корема, когато слезете.

Фасулът също ще ви даде най-страховитите „подувания“ и ще остави наистина неприятно усещане.

  1. Зеленчуци

Броколи и карфиол са храни, които трябва да се избягват, преди полет.

Проблемът с кръстоцветните зеленчуци преди пътуване в самолет е отново провокиран от атмосферата на самолета.

Промените на налягането на въздуха в кабината могат да провокират газове, които разширяват стомаха.

Това води до неприятно усещане и много неудобно, подута коремна област. Във всички случаи приемайте повече вода.

Ето, че вече знаете храните, а и някои напитки, които не трябва да ядете, преди да отлетите, какво трябва да се яде и специално нещо, което никога не се яде. Сега вече спокойно може да се качите на самолет.

 

Scroll to Top