Как да съхраня животът на акумулатор на кола за по-дълго

Батерията на автомобила, известна повече като акумулатор има ограничен живот, но съществуват начини, с които да се върне към форма и това може да удължи нейното използване. Помогнете си като удължите живота на колата и се научите как правилно да се грижи за акумулатора.

  1. Бързото возило може да се нуждае от пълно зареждане. Поддържане захранването батерията на колата, като я шофиране често и за по-дълги периоди е от жизнено значение. Ако не използвате автомобила си често, то обмислете инвестициите в преносимо зарядно за акумулатор. Тези портативни зарядни устройства могат да дадат начало на батерията, без да се налага да черпите енергия от друго превозно средство в случай, че някога сте били „блокирани“.
  2. Дръжте акумулатори свързва неподвижно. Батерия, която не е затворена добре може да свърши, заради вътрешни повреди и къси съединения. Проверявайте периодично нейният терминал и изходи, преди още да сте включили в зарядното. Правилното позициониране в монтажната скоба ще гарантира безпроблемно шофиране и още редица бонуси.
  3. Изключвайте всички светлини, когато излезете от автомобила. Случайно оставяне на фарове и светлини на врати включени изтощава заряда на акумулатора.
  4. Контрол над корозията – някои клеми за акумулатори корозират с течение на времето, но и при тях натрупването е чудесен начин да се удължи живота на вашата кола и акумулатора й. Прочистете терминалите с четка за зъби, потопена в сода за хляб и вода в смес. След това, с помощта на спрей в бутилка със студена вода, изплакнете сместа на разстояние и с чиста кърпа подсушете.
  5. Тествайте вашата батерия често. Изследвайте нивото на батерията в напрежение на изхода с тестер за акумулатор, за да следите колко добре сте го поддържали и ако не сте помислете директно за нов
  6. Не използвайте изключване на функции като радио или климатик, когато двигателя не работи. Това износва батерията на колата ви.
  7. Грижи за колата си като цяло – колата е съставена от много части, които работят заедно. Батерията е само един от тях. В цялостната грижа и поддържане на вашия автомобил е от жизненоважно значение за разширяване живота на батерията.

Без значение колко добре се поддържа вашата кола акумулаторът, невинаги може да се предвид, че ще умре. Вижте повече и как да си организирате доставка.

Scroll to Top