Как да изберем пижама

В името на добрия сън, изборът на всичко за спалното помещение има ключова роля. Това са легло, матрак, спално бельо и пижама.

Както можете да заключите, името на пижамата идва от Далечния Изток и по-специално от Азия. Терминът в действителност е бил използван за идентифициране качеството на определен модел на панталони с широки крачоли и изработени от много лека материя, която е носена както от мъже и жени.

В днешно време, вместо пижами означава специален шеф дрехи, които са носени да спи или да си останем у дома. Така или иначе да се чувстваме по-комфортно след почистване. Използва се от мъже и жени от всички възрасти. Пижамите днес в повечето случаи са като допълнение към класически панталони за домашни условия. Такъв може да включва топ. Идеално е съчетанието на подобни дрехи за сън, в комбинация с топ матраци Тед.

Изберете пижами

Някои източници проследяват появата на пижами във Великобритания, около седемнадесети век и след това изчезват от сцената толкова бързо, колкото са се появили. Но това не беше изчезването на дълъг период от време, тъй като присъствието на англосаксонците в Южна Азия между осемнадесети и деветнадесети век донесе на човек в контакт с местните обичаи и традиции, включително и тази на пижамата, по това време един от най-характерните елементи на дрехи, използвани от ориенталците. Научете повече за спалните аксесоари и комфорта по време на сън с Тед матраците.

С репатрирането на заселниците, които настъпват около 1870, с тях тази модна тенденция в спалното облекло направи влизането си в стария континент с пижами още по-грандиозно. Известни също като дреха нощ за мъжката аудитория, етимологически те говорят от само себе си. Въпреки това, терминът пижами, получени от термина „payjama“, което означава използван за означаване на всякакъв вид облекло за краката.

Вижте повече за това, как да съчетаете съвременната пижама с модел матрак Тед.

Scroll to Top