4 от най-великите замъци на Германия

В миналото си Германия също имала своите истории с рицари, херцози и разрушения от войните. Замъците, които могат да се похвалят с богата история, са били възстановени от предишна слава. Техните съкровища включват предишни артефакти, картини, мебели и оръжия. Ето и 4 от тях:

Хоеншвангау

Максимилиан II, бащата на Лудвиг II, открили Хоеншвангау замъка. В близост, около руини, той купил замък и го реновирал. Когато работата била завършена, Максимилиан го използвал като ловна хижа и за летен дворец. Лудвиг II царувал след Максимилиан и умира през 1864. Той никога не се бил женен, така че майка му остава на този дом единствената обитателка. Той се намира в село Хоеншвангау близо до град Фюсен.

Бург Елц

Бург Елц замъкът е разположен в близост до река Мозел между Кобленц и Триер. Той била фамилен дом на семействата на три семейства, тъй като е построен през 12 век. Замъкът все още се слави с едни от най-оригиналните в обзавеждането. Замъкът е разположен на огромна скала в средата на гората. Неговата средновековна архитектура е уникална; също допринася за уникалността и фактът, че той никога не е бил докоснат от война. Неговият арсенал е богат на артефакти, злато и сребро, както и порцелан и бижута. Дори се смята за един от най-добрите в Европа. Екстериорът на замъка е включена във филма 1979 г., „Девета конфигурация“.

Хоенцолерн

Седейки на върха на планината Хохенцолерн, замъкът има своето начало от 11 век. Оригиналният замък е бил разрушен през вековете и само с параклисът останал ням свидетел. Настоящият замък е построен в средата на 19 век от крал Фридрих Вилхелм IV на Прусия. Намира се на 50 км южно от Щутгарт, замъкът е фамилен дом на Хохенцолерн семейството, от което са се появили императори и крале. Днес замъкът е музей, за разлика от всеки друг. Тя е пълна с богатства, включително короната, носена от пруските крале, в това число Фридрих Велики. Един от най-посещаваните замъци в Германия е частна собственост.

замъкът Нойшванщайн

Най-сниманата сграда в Германия е замъка Нойшванщайн. Той също е един от най-популярните туристически дестинации в Европа. Сгушен сред спираща дъха красота на Баварските Алпи близо до град Фусен, този приказен замък е послужил за вдъхновение на спящата красота на Уолт Дисни. Построена в края на 1800 година, Нойшванщайн никога не е бил създаван за целите на отбраната, като повечето замъци. Вместо това, този замък е създаден като нереален за Лудвиг II на Бавария. Зашеметяващи полилеи и красиви картини красят всяка стая в замъка, докато на третия етаж е посветен на очарованието на сцени с лебед от опери на известния композитор Рихард Вагнер,  на които самият Лудвиг дълбоко се възхищавал.

Scroll to Top